Friday, February 26, 2010

Result oh Result



Argh.......


Mule2 26/2, pastu 28/2, 1/3, 13/3, 16/3 etc...Aduih.. Actly bile ey? Banyak ngat versi.. Dop taw nak caye yang mane..


Kalu ikut kebiasaan, biasenye result SPM kuor dlm seminggu lepas STPM punye rezult umum. Kalu seminggu,. erm.. 4/3 arh? Tapi yang versi 4/3 xde plak ura2 yg kedengaran.. op? Dah tu?? Aiyh.. Senang2 ngat xyah kuar teruz arh op? Dah duk tukar2 okmo ngat.. Borink sudah..


Ape pom,.aku sudah mule terasa bahang ke'nervous'an bile result dah dekat nak umum nieyh eyh.. Ase x senang duduk je.. Ntah camne nanti ek? Teruk ke, ok ke, ebat ke, cukup2 makan ke, ntah ape2 ke, balik awal ke.. Aduiks.. Nervous2 lolz!


Teringat lak soklan2 SPM ari tu.. hm,ade yg senang, senang ngat, biase2, susah, n susah ngat.. Mmg payah nak jangke soklan2 tu. Soklan spot pun banyak x kuor.. Berdasarkan ape yg ak masih ingat tentang ketas2 SPM yg aku jawab ari tu, bley la aku kelaskan tahap2 ke'susah'an + ke'senang'an = ke'sunang'an die sbg camni erk :


1. B.Melayu = Ok lar
2. English = Ok lar
3. Sejarah = Ok lar
4. Maths = Ok lar
5. Arab = Ok kot
6. Addmaths = KO
7. Physics = OKO
8. Chemy = OKO
9. Bio = OKO
10. PQS = Ok kot
11. PSI = Ok lar
12. EST = Ok lar


Yang 'Ok lar' tu, kire bleyh la.. Kire aku jawab 'smooth' sket la.. Ade can A ar kot. Yang 'Ok kot' tu lak, hm, tak senang la..tapi masih bleyh jawab. can ade, cume x konfiden. Yang 'OKO' tu, erm, memang x senang la.. Kire susah la.. Masih bleh jawab tapi, agak ragu2.. Can A ade,cume agak2 r.Kalu yg 'KO' tu lak aku cume bleh kate, hm.,susah gile er.. kot.. Can yg ade agak tipis..


Tu la seingat2 aku. Tapi tu sume cume pendapat aku jer la. Memang tak konfiden pom. Agak2 je.


Walau ape pun, same2 la kite doakan yg terbaik utk sume calon2 SPM '09 nieh.. Harapan aku cume result ni tak mengecewakan aku je. Doakan la yg terbaik jugak untuk aku yek.. Kpd kawan2, walau camne pom rezult nanti, kite time je la seadanya deh.. Redha je la.. Cemerlang atau x, sume 2 ujian daripada Allah. Yang penting, kite dah buat yg termampu. Yang selebihnya, kite berserah kpd-Nya je la.


Gud luck.. =)

7 comments:

ctie said...

haha..bese r..rama ngat brcite2 nak jd tok nujum..hahaha...

nway,gud luck!!!
may Allah bless our rsults!!

TidakPerluTahu;) said...

Salam encik dely ^^

huhu.. nice one yea..
ana pun x berani nak comment about result spm ana nnti macam mane..
huhu..
anyway..

ape2 pun resultnye nanti, kite semua kene terima dengan redha ;)

insyaAllah, Allah telah menetapkan yang terbaik untuk kita..

Allah sentiasa memberikan ape yang kita perlukan berbanding apa yang kita inginkan..
;)

semoga kita semua dapat result yang cemerlang insyaAllah,
May Allah bless all of us.. ameen.

everything you define me said...

ctie = yer r..ade okmo hok nk wt ramalan ni..klu btol xpe gak..haha..
tenxx..gud luck gak..

ain = ala,xksh pom..komen j..2 sume pndapat ak j ekpom,klu ain komen,bley r share pndapat ain lak..n tenx..amiin..insyaAllah,.wif flying colours,my fwen..

lembu said...

abg deli bjok dkpe...

everything you define me said...

ni adop org len..cawan a nim..adop doh org len hok ngaku jd lembu,ye sorg j..

zida said...

cuak seyhhhh.
haha
;)

everything you define me said...

huhuhu..