Wednesday, January 6, 2010

Sinopsis 2008




Januari,2008. Aku diletakkan lam klas 4a5 pade asalnye. Skali pulak ngan Paieh,Brahim,Tahir n Seih klu x silap. Kadang ase rezab gop lam ati kes adop geng,tapi nak wat rane. Redo je la. Abu lak pa ceroh duk suruh aku betang lam klas. Duk kenat ak okmo la sek2 ni. Aduix..

Mac,2008. Cikgu(x igat dh cikgu nde) masuk klas aku n inform sal klas sebeloh(4a4) ade 3 tempat kosong. Cikgu offer r piye nak masuk 4a4. Ah,my chance! Ni r pluang ntuk ak kluar dari klas ni. 4a4 pom ok gop,rama geng aku. Jadik,aku,Paieh ngan Brahim pom join la 4a4,lepas 2 bulan sangkut kat klas 5.

April,2008. Bes gop duk 4a4 ni. Sekurang2 nye ak dakyoh betang lagi. Hahak. Satu ari,lepas balik dari makmal bio,aku prasan ade satu bende duk lam klas aku,sorang2. Setelah diamati,rupe2nye bende itu memperkenalkan dirinye sebagai Cawan. Haha. Budak baru dari SS la,a.k.a. anak Cikgu Hamidah. Baik orangnye,jurus plek je. Cawan turut dikenali sebagai M Nasir lam klas aku. Sekarang,ye lebih dikenali sebagai Eeeek. Dengan adenye Cawan,make btambah riuh la klas aku. Hancur jadiknye. Pengaruh SS kan. Hahak..Dop lame kemudian,sorang lagi budak baru masuk,yakni Jenol dari Imtiaz. Ebat gop ye,1st day masuk dah wat hal. Ebat2. Hmm,gelap sudah mase depan 4a4 nampaknye. Jeng2..

Mei,2008. Aku,Naqi,Cawan ngan beberapa orang lagi ditangkap oleh Cikgu Man dan Cikgu Zenal. Budak2 laki klas aku hok laen berjaye melarikan diri. Bukan mende pun,kes turun ikut tangge orang puan je. Aku lak hampir2 dilempang oleh Cikgu Zenal sebab wat lebih kurang je ngan ye mase ye tengah cakap. Ish2,nyaris btol. Pastu,kitorang meneruskan perjalanan ke bilik SAL untuk EST. Kat bilik SAL,Teacher Wan Rozita mendapat call dari Cikgu Zenal,suruh budak2 laki hok melarikan diri tadi gi jupe ye.Haa,orang hok kene dah tadi dakyoh dah.Haa,baru kacip sorang2. Sib baik adop perkare yang tidak diingini berlaku.

22/5,2008. Aku memberanikan diri kuor kul 2 pagi gi tengok final UEFA,Chelsea lawan Manchester Utd kat kedai makan berhampiran. Walaupun pagi ekgi kene gi skoloh,namun,care nape aku..Kul 5 pagi,final berakhir dengan kekecewaan. Chelsea kaloh penalti, dan dengan pkiran yang kusut,aku balik umah,tido.. Akhirnye,aku terlewat sampai ke sekoloh n guess what? Aku ditahan Cikgu Man. Handsetku dirampas,dan aku dipakse berjalan itik depan perhimpunan. Dengan muke stone,aku pun jalanla jugak,ambik ati..cehh..Bile abis,ak gi jupe Cikgu Adnan pulak ntuk amek balik handset aku tu. Dengan muke sian,pujuk rayu dll,aku akhirnye dapat balik handset aku. Yeahh..Tapi Cikgu Adnan telah bace abes mesej2 aku sebelum ye wi smula handset tu. Aduih..kene lagi..

Jun,2008. Akibat bercampur gaul dengan sek2 ni,aku tidak lagi mempunyai budi pekerti dan nilai2 murni. Koho jeng ade r. Ponteng klas perkare bese. Teacher Laili (cikgu klas) dop cakap nak maroh dah. Ye kate cikgu2 lain duk komplen okmo kat ye sal klas aku duk monteng. Laki puan same jerk. Haih,ape nak jadi..

Ogos,2008. Klas aku ade lawatan bulan ni. Klu x silap 18-21 aribulan rase. Bleh tahan gop r. Tringat lak pristiwe Mu'minah tolak Apix mase kat Lost world of Tambun ari tu. Ade gop orang terkunci dalam tandas mase kat Perak.(piye au orr..)..n,adop orang sesat kat KL..erm..

September,2008. Klas berjalan cam bese. Cume bulan ni kitorang lebih krep monteng klas,pahtu lepak kat surau. Ntah,koho dekat exam,koho rajen lepak. Dop paham,dop paham..

Oktober,2008. Exam akhir tahun start. Kitorang telah berusahe sedaye upaye. Tapi apekan daye..Sebelum exam ari2 kitorang beraye..Skarang,baru rase naye..Hm,ntah nape au yang aku blajo tahun ni,ye..Dakpela,cume arap2 tahun depan dop turun klas je..Huahaha..Naye2..

-Aku,4A4-

4 comments:

fatin.anuar said...

hahah.inht lg dia hor perstwa tme f4.2thn dh.

tpi ak mmg syg ah klas 4a4 eh!

everything you define me said...

haha.bakpe x igt nye.,
klas 2 bes ekp0m..
ak blaja monteng klas mase duk klas 2 r..
2 yg bes ngt or..hehe..

ak pom..
ak lg ske 4a4 dr kunyitmas sbenornye.
enjoy ngt ekp0m thun 2..
hua3

Anonymous said...

natam deli....

ak plajar bru je

everything you define me said...

nape mu cwn..plajor bru kunun..
ceyh..2bln doh duk seih,plaja bru pe lg..