Sunday, March 28, 2010

peng'update'tan

Assalamu'alaikum w.b.t.


Lame seyh aku x update blog ni. Lam 2 minggu orh kot.


Actly bukan aku x update. Ade aku post baru ari 2. Tapi atas sebab2 trtentu aku delete smula ar post tu. Aku malas orh ekpom nak piker nde2 sdeyh eyh. So aku delete er.


Yep, lam 2 minggu nim aku ade banyok btol masalah. Banyak nde yg dah wat aku sdeyh. Teruk gop r emo. So bile aku tulis sesuatu time ngah emo gitu, paham2 jer la nape aku tulis. Tapi ape pom aku just cube nak luahkan nde ak rase je time 2. Klu ade sape2 yg dah trbace post tu n trsinggung ngan ape yg aku tulis.,
I"M TRULY SORRY.. 


Dalam keadaan skrg, aku agak payah nak update baru. Sibuk ket ekpom. nak isi borang tu, isi borang ni. Gi situ sini; sumer kejor deadline. Buat mase skrg aku pilih utk isi/apply sume dlu, x kire ar minat/layak atau x. Just apply. Decide kmudian.


Abis2 pikir sal mende2 tu, duk mikir sal kije lak. Aku dah MENGANGGUR leni weyh. Kije adop lame orh, dekat2 2 bulan dosh. Ase cam sampah masyarakat pom ade bile dop wat kije sutey abuk ea. Makan tido je ari2. Poket pom kian nipis. Adeyy. Tapi nak kije baru ase cam x wape brbaloi ne orh. Lewat ngat dosh ekpom. Kalu cam aku bleyh matrik n decide nak pi sane, lam bulan 5 nanti dah kene gi. So, wape lame ngat ea aku bleh kije. Baek aku duk tumpukan kat borang2 2 dlu je.


Aku dah pom apply nak kije 7e, lame dh ari 2. Tapi dekat2 sebulan baru ye col panggil utk interview(maren). Aku trpakse tolak r.,dah lewat ngat. Lewat2 gini aku pom dah x smangat nak kije sane. Dulu nak ngat. Pengalaman kam. 


Ari tu ak gi Pejabat Yayasan. Aku gi pom sebab trtarik ngan tawaran diorang utk wat jurutera kapal terbang ngan diorang, collabrate ngn MAS lak tu. Mule2 aku bajet sume tu bawah Kejuruteraan Aeronautik, mcm yg UTM tawar course dye tuh. Tapi lepas aku gi amek borang ari tu n dengor explaination dye,lol,.bukan rupenye.. Aku blajo untuk jdik jurutera aje n masuk macam akademi gitu ar. Cam akademi pilot 2 la,dkat Subang. Pendek cite,bukan bawah Aeronautik tapi blajo untuk jadi Aircraft Engineer jugak. Cam trjamin kije, p gitu er. X masuk U la jawabnye. Huhu.. Tapi xpe la. Aku isi dulu. Ade interview, g la dulu. Bleyh x bleyh laen kire ar..P ak pom x konfem nak gi x kalu pom ak pass. Plus, kursus Yayasan tawar tu xde biasiswa (klu x silap ar),just pinjaman PENUH.. Taw2 je la nak wat lesen Jurutera/Juruterbang/Juruteknik wape eyh.. Bukan RM650 cam lesen B2 or.. Bukan RM800 cam lesen kete..N bukan lok gi senang2 wat kat BITARA nu..lol..Adop eyh nde gitu..Mahal weyh..


Hurm, ape pom, lam mase2 yang ade nim, banyak gok yang aku abeskan ngan kawan2. Mungkin sebab nak elak tension kot, so aku rajen2 la kuor. Gi mancing, gi saje2 lepak, gi minum2, tengok bola, gi futsal, badminton, jam dll..mcm2. Aku tataw ar sek2 ni, plek gop rase. Sek2 yang aku bese kuor okmo dulu dah lame x dengor cite. Jupe pom lame orh. Aku kuor ngan geng2 laen lok. Xpe r. Kawan lake. Aku leh gi blake ase. 


Erm, ape2pom op, aku ase dah x kacau ane dah skrg. Banyak dah prob aku yg dah settle. Alhamdulillah. Syukur r. Hurm, ade prob sket2 2 adop hal r kot. Insya-Allah leyh handle agy.


N Insya-Allah lepas sume2 ni reda, aku rajen2 ar update agi banyok2. Wawawa..


~ciaow

2 comments:

fatin anuar said...

hak3.perhhh.g main ftsal okmo.xajak ak tek..HAHAHA

wehh.bgus ah bnyk dh maslh mu setel hor.ak jdi cg jer kot.mu ade nde2 infrom ah kt ak.nk tau gk perkmbgn mu gne.hee

everything you define me said...

hahaa..bleyh2..nti ad futsal ag,ak kabo mu deh..mu keeper r..ahaha

mu nk msuk maktab ey? xpe r,molex gak. cume ak j xmnat.x wahi ne bdk2.
uhuhu. kdg ak ase mu apply ar tek yg len eh.

ok2 xP